Χαίρετε !

Ονομάζομαι Καραμήτσος Στέλιος , εργάζομαι στον Δήμο Αμαρουσίου κι από το 2012 ασχολούμαι με την εκτροφή Μπόστον Τέρριερ !

Από το ξεκίνημα της ζωής μου είχα την τύχη να μεγαλώσω με το πρώτο Ντόπερμαν στην Ελλάδα αλλά κι άλλα ζώα που κατά καιρούς υιοθετούσα , μια και τα αδέσποτα στην Ελλάδα ήταν και είναι μια θλιβερή πραγματικότητα !

Αυτό όπως καταλαβαίνετε έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αγάπη μου για τα ζώα κι αυτό το πάθος ήμουν τυχερός να το μοιραστώ με την γυναίκα μου Ελένη που επισης είχε έναν Γερμανικό Ποιμενικό όταν παντρευτήκαμε !

Σαν φυσική εξέλιξη , η κόρη μας Νικόλ κληρονόμησε την αγάπη μας για τα ζώα κι ειδικά για τα σκυλιά , αφού όταν γεννήθηκε είχαμε ήδη 2 στο σπίτι μας !

Λόγω της ηλικίας της αλλά και του τρόπου ζωής μας ψάξαμε πάρα πολύ για το πια θα ήταν η επόμενη κατάλληλη φυλή ώστε να ενσωματωθεί στην οικογένεια μας και να μας συντροφεύσει !

Σε αυτή την κυρίως διαδυκτιακή αναζήτηση ανακαλύψαμε τα Μπόστον Τέρριερ κι όταν εντελώς αναπάντεχα συναντήσαμε ένα από τα ελάχιστα που υπήρχαν στην Ελλάδα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την ζωή μας χωρίς ένα από αυτά !

Σύντομα ο Gamin ένας πανέμορφος Γάλλος "δάνδης" , από το διασημότερο Γαλλικό εκτροφείο της Μαρί Ελέν Κομπί , βρίσκονταν στην αγκαλιά μας !

Η συμβίωση μαζί του ξεπερνούσε οποιαδήποτε προσδοκία μας και η απόφαση να ξεκινήσουμε την δική μας εκτροφή ήταν το φυσικό επακόλουθο !

Η Κίσσυ, κόρη του διάσημου Ax Dagbej κι εκτροφής της Κλόντια Οσλόβσκα από την Σλοβενία ήταν το πρώτο μας θηλυκό κι η εγγονή του η ανεπανάληπτη Έμπονη , κόρη του Αμερικανού Μάγκσυ κι εκτροφής της Μόνικα Πέτροβαν από την Ουγγαρία , η δεύτερη !

 - Στην μικρή ακόμα πορεία μας , κάναμε αυστηρές επιλογές και πείραμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις , που όμως μας επιβράβευσαν με κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως :

  • Στο Παγκοσμιο Πρωτάθλημα Μορφολογίας του 2015 στο Μιλάνο , ο Corleone Adorable Gang , κατά κόσμον Βίτο και γιός του Μπρούκλυν και της Κίσσυ , αναδείχθηκε Κορυφαίο Μπόστον στην κατηγορία Προκαταρτικής Κουταβιών , κερδισε επίσης στην ειδική έκθεση της ίδιας διοργάνωσεις και το αποκορύφωμα ήρθε με την 3η θέση που κέρδισε στον διαγωνισμό για το Κορυφαίο Κουτάβι Προκαταρτικής ανάμεσα σε όλα τα μωρά που είχαν κερδίσει τις φυλές τους , των ομάδων 1 και 3 για το Παγκόσμιο !
  • Στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Μορφολογίας του 2016 στο Άμστερνταμ , η Femme Fatale of Adorable Gang , κόρη του Μποροντίν και της Κίσσυ ,κατά κόσμον Πέπα , αναδείχθηκε 2η στην κατηγορία Προκαταρτικής Κουταβιών !
  • Στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του 2012 στο Βουκουρέστι , η Yaki-Tori Ebonee , κόρη του Baird Hill's Beat of My Heart και της Yaki-Tori Xandra ήταν 3η εξαίρετη στην κατηγορία Νέων !
  • Στο Παγκόσμιο του 2015 στο Μιλάνο , ο Brooklyn of Adorable Gang , γιός του Washington DC Del Pons Aureoli και της Έμπονη , ήταν 5ος εξαίρετος στην με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό κατηγορία Νέων !

 - Έως την στιγμή που σας γράφω αυτές τις γραμμές , τον Μάρτη του 2018 , 10 σκυλιά εκτροφής μας έχουν ανέβει σε βάθρο σε διεθνείς εκθέσεις , 9 από αυτά είναι πρωταθλητές σε 6 διαφορετικές χώρες , μεταξύ των οποίων η Τζίλντα που είναι η πρώτη μου πρωταθλήτρια της χώρας καταγωγής μας , των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κι ο Μπρούκλυν που είναι ο πρώτος μας Διεθνής Πρωταθλητής !

Σκυλιά εκτροφής μας βρίσκονται στην Αμερική , στην Φινλανδία , στην Γερμανία , στην Ιταλία , στην Ουγγαρία , στην Κύπρο , στο Βιετνάμ , την Βραζιλία στην Σερβία στην Ινδια , στην Ρουμανια και στην Κροατια κλπ , κάνοντας περήφανους κι ευτυχισμένους τους εκτροφείς και τις οικογένειες που μας έχουνε εμπιστευθεί !

 - Από την στιγμή που αποφάσισα την εκτροφή Μπόστον Τέρριερ , έβαλα την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους σαν προτεραιότητα !

Όλα μας τα κουτάβια εξετάζονται στην καρδιά και στην ακοή από 2 μηνών και οι γεννήτορες που χρησιμοποιούμε πρέπει απαραίτητα να μην είναι φορείς του Νεανικού Κληρονομικού Καταρράκτη ( JHC DNA test ) , να έχουν τέλειες επιγονατίδες τις οποίες εξετάζουμε καθ' όλη τη ζωή τους και να μην έχουν προβλήματα αναπνοής , ακοής ή καρδιολογικά !

Σαν αποτέλεσμα μπορούμε να υπερηφανευτούμε για την υγεία της εκτροφής μας κι ενδεικτικά , ο Βίτο , είναι ένα από τα ελάχιστα Μπόστον που έχει ελετασθεί για : Καταρράκτη - Επιγονατίδες - Οφθαλμολογικές αλλοιώσεις - Ακοή - Καρδιά και Σπονδυλική στήλη !

Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθούν να αντιληφθείτε την ποιότητα της εκτροφικής μας προσπάθειας και να βρείτε στο σάιτ μας τις πληροφορίες που ψάχνατε !